P43 Grafiske analyser

Grafiske analyser er interaktive rapporter som gør det muligt at dykke ned i data ved at trykke på elementerne i analysen.

Denne hjælpeside har til formål at give dig et indblik i brugen af grafiske analyser.

Indholdsfortegnelse


Analysens opbygning

Alle analyser har samme grundlæggende opbygning. Nedenfor er de forskellige elementer vist og beskrevet.


Trulli

A) Kriteriebar

Kriterier, som ikke er vist som en graf eller tabel, er placeret øverst på siden i kriteriebaren.


B) Navigationsmenu

Her findes en tilbage-pil samt en sti for de sider du har tilgået fra startsiden; grafiske analyser. Tryk på tilbage-pilen annullerer det sidst satte filter eller sideskift.


C) Handlingsmenu

Fra handlingsmenuen er det muligt at fjerne alle filtreringer med fjern drill down knappen eller eksportere den nuværende rapport som PDF eller Excel (.xlsx).


D) Objekter i analysen

Grafer, tabeller, mm. er placeret i dette område.

OBS: Grafiske analyser viser ikke tomme rækker eller kolonner.


Kriteriefiltrering

Analyserne er designet med mulighed for at sætte nogle kriterier til filtrering af den præsenterede data. Disse kriterier er placeret i kriteriebaren i toppen af analysen.

Eksempel: Hvis faglitteratur og skønlitteratur vælges som kriterier for materialer, vil data blive filtreret, så det kun er informationer vedrørende disse, som præsenteret i analysen.


Se video (1:55 min)

Drill down filtrering

Når du klikker på et specifikt element i en graf eller tabel, benyttes denne som kriterie til at filtrere de andre objekter på siden.

For at fjerne et drill down kriterie igen, kan du enten trykke på området igen; klikke på tilbage-pilen; eller drykke på fjern drill down knappen, som fjerner alle aktiverede drill down kriterier.

Eksempel: Forestil dig at en analyse indeholder et cirkeldiagram som viser fordelingen af enheder som er Hjemme og Udlånt. Ved at klikke på den del af cirkeldiagrammet, der representerer udlånte enheder, aktiveres kriteries for 'Udlånt' og de resterende diagrammer og tabeller på siden opdateres til kun at vise data, som relaterer sig til udlånte enheder.


Se video (1:21 min)

Udvidet graffunktioner

Når du højreklikker eller fører musen ind over en tabel eller graf, er det muligt at tilgå en række udvidet funktioner. Disse funktioner er forklaret i videoen herunder, samt i afsnittet Funktionsliste længere nede på siden.


Se video (4:13 min)
Dynamiske kriterier

I de grafiske analyser har du muligheden for at arbejde med dynamiske kriterier for tid og dato. Med dynamiske kriterier kan du anvende kriterier såsom: år til dato, sidste måned, i går, osv.

Eksempel: Hvis du har en analyse som viser de sidste 12 måneder kan du trykke på dato og ændre valget til sidste år. Hvilket opdateres løbende i forhold til den nuværende dato.


Se video (1:53 min)Funktionsliste


Icon Objekt funktion(er) Beskrivelse
Tilbage Går tilbage fra det sidste valg, gælder både filtreringer og tryk på links.
Vælg flere Gør det muligt at vælge flere grafelementer for drill down kriterier. Dette kan også gøres ved at holde knappen [Ctrl] inde mens der trykkes på forskellige elementer i en graf.
Vis data / Vis diagram Skifter mellem grafvisning og tabelvisning af samme data.
Maksimer / Gendan Maksimerer et objekt til fuld skærmstørrelse, samt gendanne den originale størrelse efterfølgende.
Forklaring Beskriver hvilke kriterier som påvirker objektet.
Luk niveau / Åbn niveau Hvis en graf indeholder flere niveauer, eksempelvis dage – måneder – år, så kan du bruge disse funktioner til at skifte hvilket niveau, der skal vises.
Fjern drill down Fjerner alle drill down kriterier fra et objekt.
Eksporter til pdf Eksporterer data fra analysen til PDF-fil (.pdf).
Eksporter til Excel Eksporterer data fra en analyse, tabel eller graf til en Excel-fil (.xlsx).