Problemløsning

Denne side beskriver generelle problemer, der kan opstå i forbindelse med brugen af mobilklienten, samt løsningsforslag til disse problemer.


Geninstallation af mobilklienten

Hvis der opstår fejl i den app (IMS app'en), der er installeret på en bestem enhed, så kan det i sjældne tilfælde blive nødvendigt at geninstallere app'en i stedet for blot at opdatere app'en. Først afinstalleres app'en helt, hvorefter den kan installeres igen. Afinstallation og installation af app'en er beskrevet herunder.


Afinstallation af mobilklienten

IMS-app'en kan afinstalleres ved følgende trin:

  1. Sørg for at IMS-app'en er logget af og lukket (den lille sky i øverste ventre hjørne er væk, se evt. Log af og luk). Herved sikres at mobilklienten får en chance for at aflevere eventuelle registreringer der måtte ligge på mobilen.
  2. Åben mobilens app-liste
  3. Find IMS app'en(måske skal der bladres til siden).
  4. Træk ikonet op til skraldespanden (afinstaller) øverst på skærmen (hold trykket på ikonet lidt for at aktivere muligheden for at trække ikonet).
  5. Tryk OK til "Vil du afinstallere denne app?".


Installation af mobilklienten

IMS-app'en kan installeres ved følgende trin:

  1. Åbn telefonens internet browser (eksempelvis Chrome) og gå til kommunens IMS hjemmeside (eksempelvis ims.lyngsoesystems.com/kkb/).
  2. Download app'en ved at klikke på linket "Mobilklient (downloader app)". Godkend evt. at browseren må downloade "ImsAndroid.apk".
  3. Træk telefonens øverste statuslinje ned og tryk på boksen med "ImsAndroid.apk, Downloaden er fuldført". "ImsAndroid.apk" kan eventuelt have et nummer (eksempelvis "ImsAndroid-2.apk").
  4. Tryk på "Installer" nederst på siden der kommer frem ("Vil du installere denne applikation?").
  5. Mobilklienten installerer og kan startes ved at trykke "Åbn" nederst på siden efter installation.


Mobilklient nedbrud

Hvis mobilklienten fejler på en måde så den går ned, så samles der en automatisk en fejlrapport, som sendes til IMS serveren næste gang mobilen logger på. Fejlrapporten indeholder bl.a. et "support id", som også vises på mobilen efter et nedbrud, og som kan bruges ved henvendelser til IMS supporten. Dette support id refererer til det specifikke nedbrud og ikke til en bestemt type fejl.

Der er også mulighed for at få vist de tekniske detaljer af fejlrapporten på skærmen. Dette gør det mulig at tage et billede af fejlrapporten til evt. brug i forbindelse med fejlmelding.


Ingen forbindelse til server

Hvis det ikke er muligt at oprette forbindelse til serveren, kan det skyldes, at der ikke er forbindelse til det trådløse netværk. Sørg for at den mobile enhed har et Wi-Fi-ikon i øverste højre hjørne. Se eventuelt under de trådløse netværksindstillinger, om det trådløse netværk er slået fra eller om signalstyrken er tilstrækkelig.