Flyd

Flyd er betegnelsen for det princip, at et materiale ikke hører til på én bestemt filial men må sættes på plads på flere forskellige filialer.

Hvis et materiale har angivet en flydkode (materialet siges så at være flydende), må det fordeles til alle de filialer, der er medlem af den tilhørende flydgruppe. Har materialet ikke angivet en flydkode, har det i stedet fast tilhørsforhold på én bestemt filial.

En filial deltager i flyd via sit medlemskab af en eller flere flydgrupper. En filial kan også stå uden for alle flydgrupper og vil så kun blive anvist materialer, der har fast tilhørsforhold på filialen. Dette styres gennem filialens flydkonfiguration.

Det giver ikke meget mening at inkludere et materialehotel i en flydgruppe, da et materialehotel ikke har et indbygget "behov" for materialer. Materialer sendes til materialehotel enten på baggrund af regler for materialet, eller fordi der ikke er plads på de almindelige filialer (læs mere om anvisningsalgoritmen).

Filialernes flydkonfiguration bruges også til at styre automatisk skift af afdeling for flydende materialer . Dette er dog ikke en nødvendig forudsætning for at anvende grundprincipperne om flyd.