Modtagekontrol

På den mobile enhed kan man foretage modtagekontrol af transportenheder.

Modtagekontrol går ud på, at man med udgangspunkt i den filial, man befinder sig på (modtagekontrolfilialen), spørger IMS om, hvor materialerne i en transportenhed skal hen. IMS kan så fortælle, hvor materialerne skal hen på filialen (reserveringshylde, specialhåndtering, udstilling eller opsætning). Desuden vil IMS fortælle, hvis materialerne skulle have været sendt til en anden filial, eller hvis transportenhedens indhold bør separeres inden den videre behandling.

I mobilklienten kaldes modtagekontrol "Tjek korrekt levering af transportenhed".

Hvis transportenheden forinden var placeret på en anden filial, laves en registrering, så transportenheden flyttes til modtagekontrolfilialen.


Beregning af destination for det enkelte materiale

Grundlæggende kan materialer have 4 forskellige destinationer på en filial (se også emnet Materialebevægelser og sorteringer):

Da materialerne yderligere kan være enten til modtagekontrolfilialen eller til en anden filial, bliver dette til i alt 8 forskellige muligheder:

Reserveringshylde – denne filial:
Hvis materialet er frataget til en bestilling, som ikke er markeret til specialhåndtering, og bestillingens afhentningsfilial svarer til modtagekontrolfilialen.
Reserveringshylde – anden filial:
Hvis materialet er frataget til en bestilling, som ikke er markeret til specialhåndtering, og bestillingens afhentningsfilial ikke svarer til modtagekontrolfilialen.
Specialhåndtering – denne filial:
Hvis materialet er frataget til en bestilling, som er markeret til specialhåndtering, og bestillingens afhentningsfilial svarer til modtagekontrolfilialen.
Specialhåndtering – anden filial:
Hvis materialet er frataget til en bestilling, som er markeret til specialhåndtering, og bestillingens afhentningsfilial ikke svarer til modtagekontrolfilialen.
Udstilling – denne filial:
Hvis materialet er anvist til et udstillingsforløb på modtagekontrolfilialen.
Udstilling – anden filial:
Hvis materialet er anvist til et udstillingsforløb på en anden filial end modtagekontrolfilialen.
Opsætning – denne filial:
Hvis materialet er anvist til opsætning på modtagekontrolfilialen, eller materialet ikke er anvist og matcher en opstillingsgruppe på modtagekontrolfilialen.
Opsætning – anden filial:
Hvis materialet er anvist til opsætning på en anden filial, eller materialet ikke er anvist og ikke matcher en opstillingsgruppe på modtagekontrolfilialen.

Modtagekontrol af transportenheder

Funktionen virker ved først at beregne destinationen for de enkelte materialer i transportenheden som beskrevet ovenfor og derefter beregne en samlet konklusion for hele transportenheden:

Tom:
Hvis transportenheden er tom.
Forkert filial:
Hvis mindst ét materiale skal til reserveringshylde, specialhåndtering eller udstilling på en anden filial. Også hvis mindst ét materiale er anvist til opsætning på en anden filial, og der ikke er mindst ét materiale, der skal til reserveringshylde, specialhåndtering eller udstilling på modtagekontrolfilialen.
Blandet indhold – afvis:
Hvis alle materialerne skal til modtagekontrolfilialen, men der forekommer blandinger af destinationer inden for filialen (reserveringshylde, specialhåndtering, udstilling og opsætning), der ikke er tilladt i henhold til konfigurationen.
Blandet indhold – separer:
Hvis alle materialerne skal til modtagekontrolfilialen, og der kun forekommer blandinger tilladt i henhold til konfigurationen.
Reserveringshylde:
Hvis alle materialerne er til reserveringshylde på modtagekontrolfilialen.
Specialhåndtering:
Hvis alle materialerne er til specialhåndtering på modtagekontrolfilialen.
Udstilling:
Hvis alle materialerne er til udstilling på modtagekontrolfilialen.
Opsætning:
Hvis alle materialerne er til opsætning på modtagekontrolfilialen.

Konfiguration af modtagekontrol

Modtagekontrollens logik styres af følgende parametre, der kan sættes både på system- og filialniveau: